Kategoriler
Altın Arama Dedektörleri

Altın Arama Dedektörleri

12.06.2021
Altın Arama Dedektörleri

Altın arama dedektörü geçmiş yıllarda askerlerin üzerindeki şarapnel parçalarını ve mermi çekirdeklerini bulmak için 1960 yıllarında üretilmiştir. Altın arama dedektörleri geçtiğimiz yıllarda metal ayrımı yapabilme özelliğine sahip değillerdi aslında teknolojide ilerleme kaydedilmesi ile Altın, Değerli ve Değersiz gibi metal cinslerini çok kolay ve doğru şekilde ayırabilmektedirler.

Altın Arama Dedektörleri

Altın arama dedektörü geçmiş yıllarda askerlerin üzerindeki şarapnel parçalarını ve mermi çekirdeklerini bulmak için 1960 yıllarında üretilmiştir. Altın arama dedektörleri geçtiğimiz yıllarda metal ayrımı yapabilme özelliğine sahip değillerdi aslında teknolojide ilerleme kaydedilmesi ile Altın, Değerli ve Değersiz gibi metal cinslerini çok kolay ve doğru şekilde ayırabilmektedirler. Altın arama dedektörleri metal ayrımı yanı sıra BOŞLUK tespiti ve DERİNLİK HESAPLAMA gibi önemli donanımlarda eklenmiştir

Bu özelliklerin çoğu derin arama dedektörlerinde mevcuttur. Altın arama dedektörleri VLF sistem veya PULSE sistem cihazlardan oluşabilmektedirler tercihlerinizi sistem farklılıklarına göre yapabilirsiniz bu iki sistem arasındaki fark ise PULSE sistem dedektörler VLF sisteme göre torak altına daha derinliğe inebilirken ayrım kalitesi ve doğruluk oranı VLF sistem dedektörlere göre oldukça azdır. VLF sistem dedektörler ise PULSE sisteme göre çok az derinlik farkı vardır aralarında VLF sistemler %99 oranında metal cinslerini doğru ayırabilmektedir fakat kullanım olarak PULSE sisteme göre daha yavaş kullanılması gereken dedektörlerdir.

Altın Arama Dedektörü Fiyatları

Altın arama dedektörü fiyatları çalışma sistemine göre bobin sayısına göre ve marka modeline göre oldukça fiyatlarda değişkenlik göstermektedir dedektörlerin ekranlı olması malzeme kalitesi pilli veya şarjlı olması paket içeriği de fiyatlar konusunda oldukça değişkenlik göstermesine sebebiyet vermektedir.

Altın Arama Dedektörü Özellikleri

Altın arama dedektörü üç farklı sınıftan oluşmaktadır Define Dedektörü, Tek Para Dedektörü ve Su Altı Dedektörü olarak üç farklı kategoriden oluşmaktadır. Altın arama dedektörlerinin çoğu ikili sitem olarak çalışmaktadır tek bir dedektörlerde toplanmış halidir hem tek para araması yapabilir hem de derin define dedektörü olarak kullanılabilmektedir bazı cihazlarda su geçimez özelliği olan dedektörlerde mevcuttur. Altın arama dedektörü define dedektörü özelliklerine sahip olan dedektördür Altın, Değerli ve Değersiz metal ayrımı yapabilen boşluk bulabilen derinlik hesaplayabilen dedektörlerdir. Altın arama dedektörü tek para dedektörü özelliğini barındıran sayısal ID ile ayrım yapan PinPoint gibi özellikleri altın arama dedektöründe görebilmek mümkündür.